ALGEMENE VOORWAARDEN JOUW MONDZORG JOB TE HENGELO
Artikel 1. Definities
In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven, of uit de context anders blijkt:
- opdrachtnemer: JouwMondzorgJob (JMJ), de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nr 5919 8028
- b. opdrachtgever: de wederpartij van opdrachtgever of een daar aan gelieerde onderneming
- opdracht: zie arbeidsbemiddeling artikel 3.1;
- overeenkomst: de overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer;
- e. kandidaat: een door opdrachtnemer geselecteerde en aan de opdrachtgever voorgedragen persoon;
- arbeidsovereenkomst: de arbeidsovereenkomst tussen de opdrachtgever en de door opdrachtnemer voorgedragen kandidaat.
Artikel 2. Toepassing van deze algemene voorwaarden
- De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, werkzaamheden, opdrachten en overeenkomsten tussen opdrachtnemer en opdrachtgever, respectievelijk hun rechtsopvolger(s). Standaardvoorwaarden van de opdrachtgever gelden uitsluitend wanneer deze door opdrachtnemer zijn aanvaard, met schriftelijke bevestiging.
- De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle opdrachten met opdrachtnemer, voor de uitvoering waarvan derden dienen te worden betrokken.
- Indien een of meerdere van de bepalingen in deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing. Opdrachtnemer en opdrachtgever zullen als dan in overleg treden om nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige c.q. vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij indien en voor zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht worden genomen.
Artikel 3. Werkingssfeer
- Arbeidsbemiddeling is de opdracht waarbij opdrachtnemer op verzoek van opdrachtgever hetzij één of meer geschikt geachte kandidaten ten behoeve van indiensttreding bij de opdrachtgever selecteert en mondeling of schriftelijk bij die opdrachtgever introduceert. Van een succesvolle vervulling van zo’n opdracht is sprake indien en zodra een door opdrachtnemer bij de opdrachtgever voorgestelde kandidaat aldaar in dienst treedt.
- Onder indiensttreding wordt mede begrepen elke vergelijkbare vorm van feitelijke directe of indirecte tewerkstelling van een door opdrachtnemer geïntroduceerde kandidaat (bijvoorbeeld als opdrachtnemer, als vennoot, als detacherings- en/of uitzendkrachtkracht, en), al of niet via een derde en al of niet bij een andere vestiging van opdrachtgever en/of bij een aan haar organisatie gelieerde onderneming.
- Onder een succesvolle vervulling van de opdracht wordt eveneens begrepen het geval dat een door opdrachtnemer aan de opdrachtgever voorgestelde kandidaat binnen twaalf maanden na die introductie – al of niet na intrekking van de opdracht – in dienst treedt of anderszins, al dan niet via derden, op enigerlei wijze, in enigerlei functie, bij de opdrachtgever of bij een daar aan gelieerde onderneming werkzaam is.
- Indien een door opdrachtnemer geïntroduceerde kandidaat bij opdrachtgever reeds bekend mocht blijken te zijn, dient opdrachtgever opdrachtnemer hiervan binnen één werkdag na bekendmaking van de naam opdrachtnemer per e-mail van op de hoogte te stellen. Indien opdrachtgever verzuimt dit binnen een werkdag te melden en kandidaat wordt geplaatst, dan dient opdrachtgever aan te tonen dat de kandidaat reeds eerder bekend wa Indien opdrachtgever niet tijdig meldt dan wel niet aan kan tonen dat kandidaat reeds bekend was en deze kandidaat wordt geplaatst, is het honorarium zoals vermeld in artikel 4, verschuldigd.
- Indien een opdrachtgever (of derden zoals vermeld in art 3.3) een door opdrachtnemer geïntroduceerde kandidaat in dienst neemt, binnen 1 kalenderjaar na introductie, zonder opdrachtnemer daarvan op de hoogte te stellen, is het dubbele honorarium verschuldigd.
Artikel 4. Honorarium
- Bij een succesvolle vervulling van de opdracht wordt door opdrachtnemer aan opdrachtgever het honorarium zoals vermeld in de offerte cq opdrachtbevestiging in rekening gebracht,inclusief de daarover verschuldigde BTW. (zie ook artikel 10)
- Het honorarium is verschuldigd op het moment dat de opdrachtgever voor zich, middels en/of voor derden een arbeidsverhouding van welke aard dan ook aangaat met de door opdrachtgever geïntroduceerde kandidaat. (zie ook artikel 10) De honorarium factuur wordt per email gestuurd op de dag dat de arbeidsovereenkomst of de overeenkomst van opdracht is getekend. De opdrachtgever dient de opdrachtnemer hier van in kennis te stellen.
Artikel 5. Ter beschikking stelling van informatie en medewerking
De opdrachtgever verstrekt opdrachtnemer tijdig alle documenten, informatie en contacten die nodig zijn voor een goede uitvoering van de opdracht.
Artikel 6. Aansprakelijkheid
- Voor elke door opdrachtnemer aanvaarde opdracht geldt dat sprake is van een inspanningverplichting. Opdrachtnemer kan nimmer aansprakelijk gesteld worden voor niet behaalde resultaten. Opdrachtnemer is uitsluitend aansprakelijk voor tekortkomingen in de uitvoering van de opdracht die het gevolg zijn van onzorgvuldigheid en ondeskundigheid bij het uitbrengen van adviezen en het uitvoeren van opdrachten tot het maximale bedrag van de fee.
- Indien opdrachtnemer aansprakelijk is voor directe schade, dan is die aansprakelijkheid beperkt tot maximaal de hoogte van de bemiddelingsfee. Aansprakelijkheid is te allen tijde beperkt tot maximaal het bedrag van de door de assuradeur van opdrachtnemer in het voorkomende geval van een te verstrekken uitkering.
- In geen geval kan aanspraak worden gedaan op vergoeding van schade veroorzaakt door derving van inkomsten van opdrachtgever (op enigerlei wijze dan ook ontstaan) of op indirecte schade en gevolgschade.
- Opdrachtgever kan beroep doen op een tekortkoming in de uitvoering van de opdracht indien deze binnen drie maanden na afronding van de opdracht door opdrachtgever schriftelijk is kenbaar gemaa
Artikel 7. Overmacht
- Partijen zijn niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd worden als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor hun rekening komt.
- Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop opdrachtnemer geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor opdrachtnemer niet in staat is de verplichtingen na te komen. Werkstakingen in het bedrijf van opdrachtnemer, ziekte en/of arbeidsongeschiktheid daaronder begrepen.
- Opdrachtnemer heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat opdrachtnemer zijn verplichtingen had moeten nakomen.
- Partijen kunnen gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de opdracht opschorten. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden is ieder van de partijen gerechtigd de opdracht te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere pa
- Voor zover opdrachtnemer ten tijde van het intreden van overmacht inmiddels gedeeltelijk zijn verplichtingen uit de opdracht is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is opdrachtnemer gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte apart te declareren. Opdrachtgever is gehouden deze declaratie te voldoen als ware het een afzonderlijke opdrach
Artikel 8. Geheimhouding
- Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun opdracht van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
- Indien, op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak, opdrachtnemer gehouden is vertrouwelijke informatie aan door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken, en opdrachtnemer zich terzake niet kan beroepen op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is opdrachtnemer niet gehouden tot schadevergoeding of schadeloosstelling en is de wederpartij niet gerechtigd tot ontbinding van de opdracht op grond van enige schade, hierdoor ontstaan.
Artikel 9. Facturering en betaling
- Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na de factuurdatum, welke tevens de datum is van ondertekening van de arbeidsovereenkomst of de overeenkomst van opdracht, tenzij door de opdrachtgever en opdrachtnemer schriftelijk anders is overeengekomen. De opdrachtgever is niet bevoegd tot verrekening, dan wel enige betaling jegens opdrachtnemer op te schorten. Behalve in geval van een garantie inroeping. (zie art 10)
- Bij gebreke van betaling binnen de gestelde termijn is de opdrachtgever in verzuim, zonder dat een nadere ingebrekestelling vereist is.
- Indien de opdrachtgever in verzuim is, heeft opdrachtnemer het recht de wettelijke handelsrente te berekenen. De handelsrente over het opeisbaar bedrag zal worden berekend vanaf het moment dat opdrachtgever in gebreke is tot het moment van voldoening van het volledige bedrag, waarbij een gedeelte van de maand wordt beschouwd als de gehele maand. De kosten van een herinnering, aanmaning en sommatie wegens het verzuim van de bedragen elke keer € 100,00 die ten laste van opdrachtgever komen. Deze kosten betreffen de dekking van de administratieve gevolgen van opdrachtnemer.
- De opdrachtgeveer is daarnaast buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd ter grootte van tenminste 15% van de hoofdsom, te vermeerderen met de wettelijke rente, onverminderd de verplichting van de opdrachtgever aan opdrachtnemer de werkelijke (buiten)gerechtelijke incassokosten te vergoeden, voor zover deze dit bedrag te boven mocht gaan.
Artikel 10. Garantieregeling bij indienstname of overeenkomst van opdracht.
- Indien een kandidaat wordt aangenomen in loondienst door de opdrachtgever met een contract langer dan 6 maanden en dus een proeftijd heeft van 1 maand, kan in geval van opzegging van zowel kandidaat als opdrachtgever, tijdens de maand proeftijd een garantie worden ingeroepen . De bemiddelingsfactuur mag worden aangehouden op voorwaarde dat zowel de opdrachtgever als de kandidaat per email hun reden van beëindiging doorgeven aan JMJ. De opdrachtgever krijgt dan een nieuwe factuur voor het aantal dagen dat de kandidaat heeft gewerkt tegen de JMJ-dagfee. De garantie houdt in dat JMJ een nieuwe kandidaat zoekt ter vervanging van de eerste kandidaat. Bij het vinden van een geschikte vervanging wordt opnieuw een bemiddelingsfee in rekening gebracht met aftrek van de factuur voor de gewerkte dagen. Mocht het vinden van een vervanging niet lukken binnen een termijn van drie maanden na vertrek van de eerste kandidaat dan wordt de oorspronkelijke bemiddelingsfactuur gecrediteerd (zie ook art 4). De eerste werkmaand als proeftijd geldt ook bij een overeenkomst van opdracht.
- Indien de kandidaat via JouwMondzorgJob wordt verloond geldt een opzegtermijn en is lid 1 verder ook van toepassing.
- In alle gevallen van voortijdige beëindiging van de arbeidsrelatie zal opdrachtnemer met de opdrachtgever in overleg gaan hoe verder te handelen.
Artikel 11. Einde opdracht
Een opdracht tot werving en selectie eindigt in elk geval door succesvolle vervulling van de opdracht, door intrekking van de opdracht door opdrachtnemer en/of de opdrachtgever en – indien een termijn is afgesproken – door tijdsverloop. Het eindigen van een opdracht laat verplichtingen van de opdrachtgever jegens opdrachtnemer met betrekking tot door opdrachtnemer bij opdrachtgever geïntroduceerde kandidaten onverlet
Artikel 12. Concurrentie en schadeloosstelling
- Het is de opdrachtgever (of derden zoals vermeld in art 3.3) zonder toestemming van opdrachtnemer niet toegestaan om gedurende één jaar na het eindigen van een opdracht met een kandidaat welke door opdrachtnemer is voorgesteld en in eerste instantie door de opdrachtgever is afgewezen, rechtstreeks of via derden een arbeidsverhouding aan te gaan of direct of indirect te werk te stellen.
- Indien de opdrachtgever (of derden zoals vermeld in art 3.3) het in lid 1 genoemde verbod overtreedt is hij met onmiddellijke ingang en zonder rechterlijke tussenkomst een schadeloosstelling aan opdrachtnemer verschuldigd ter grootte van twee maal de in artikel 4 bedoelde bemiddelingskosten
Artikel 13. Vrijwaringen
- Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op door de opdrachtgever verstrekte materialen of gegevens, die bij de uitvoering van de opdracht worden gebruikt.
- Indien opdrachtgever aan opdrachtnemer informatiedragers, elektronische bestanden of software verstrekt, garandeert deze dat de informatiedragers, elektronische bestanden of software vrij zijn van virussen en defecten.
Artikel 14. Geschillen
In geval van geschillen, voortvloeiend uit deze overeenkomst of uit daarop voortbouwende overeenkomsten, is de rechtbank Zutphen bevoegd.
Artikel 15. Toepasselijk recht
Op elke opdracht tussen opdrachtnemer en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing, ook indien opdrachtgever woonachtig of gevestigd is in het buitenland. De toepasselijkheid van door de opdrachtgever gehanteerde voorwaarden wordt te allen tijde nadrukkelijk uitgesloten, behoudens in het geval van schriftelijk expliciet overeengekomen afwijkingen
Artikel 16. Wijzigingen
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd ten kantore van de Kamer van Koophandel waaronder de opdrachtnemer ressorteert. Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie c.q. de versie zoals die gold ten tijde van het tot stand komen van de opdracht.
Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Apeldoorn op 2 Oktober 2023.